ΠΕΡΙΟΧΗ 51

  Η Περιοχή 51 είναι ένα κομμάτι γης που ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση         και     βρίσκεται στην Πολιτεία της Nevada, περίπου 95 μίλια βόρεια από την πόλη του Las Vegas. Αυτός ο χώρος είναι περικυκλωμένος από την περιοχή δοκιμών της Nevada και την αεροπορική Βάση Nellis. Το όνομα "Πε­ριοχή 51." ή "Dreamland" προήλθε από έναν χαρακτηρισμό που αναγραφόταν σε έναν παλιό χάρτη του αμερικανικού στρατού. Στην εν λόγω περιοχή, κοντά στην ξεραμένη Groom Lake, βρίσκεται μία τεράστια αεροπορική βάση η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, απλώς "δεν υπάρχει". Ας σημειωθεί ότι από τους αεροδιάδρομους της περιοχής απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε αεροσκάφους.

Η Βάση στο Groom Lake είναι ο χώρος όπου κατά κανόνα δοκιμάζονται όλα τα αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας. Τα U-2, ΥF-12Α και F-117Α είχαν δοκιμαστεί εκεί πολύ καιρό προτού γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό. Από τη στιγμή όμως που η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί τις δραστηριότητες της Βάσης, δίνει το δικαίωμα στον καθένα να κάνει τις δικές του υποθέσεις. Ορισμένες από τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο παρελθόν είχαν σχέση με το μυστικό, υπερύψηλης ταχύτητας, αεροπλάνο με την ονομασία "Aurora", καθώς και με τον αντικαταστάτη του F-117Α και των νέων ελικοπτέρων Stealth.  

Ο χάρτης τηςπεριοχής Groom Lake

·         ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ UFO's

·         ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ;

 

 

Η Area 51. "εμπλέκεται" σε ιστορίες περί εμφάνισης UFOs (και όχι μόνο) εδώ και πολύ καιρό. Ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος -από αιχμάλωτους εξωγήινους και υπόγειες βάσεις έως συνωμοσίες ε­ξωγήινων με την αμερικανική κυβέρνηση- έχει αναφερθεί κατά καιρούς από σοβαρούς επιστήμονες αλλά και "περίεργους" ανθρώπους. Ένα α­πό τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελεί ο Bob Lazar, ένας κάτοικος του Las Vegas, ο οποίος δήλωσε ότι εργαζόταν σε ένα project

με εξωγήινα αεροσκάφη στην ειδική Βάση "S4" του Papoose Lake, νότια του Groom Lake. Μάλιστα, ανέφερε ότι βοήθησε στο να γίνει "reverse engineering" σε έναν ιπτάμενο δίσκο. Ωστόσο ο ίδιος δεν είδε ποτέ εξωγήινους.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν κατάφερε να καταρρίψει αλλά ούτε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του. Πολλοί ερευνητές, όμως, έψαξαν και βρήκαν ότι οι επιστημονικές γνώσεις του δεν είναι αυτές που αναφέρει.

Από τότε που ο Lazar προέβαινε σε αυτές τις ανακοινώσεις σε δημοσιογράφους περιοδικών και τηλεοπτικών εκπομπών, πολλοί τουρίστες έρχονταν στην Περιοχή 51 με την κρυφή ελπίδα ότι θα δουν από κοντά κάποιον ιπτάμενο δίσκο, αρκετοί δε από αυτούς ισχυρίζονται ότι τα κατάφεραν. Πρόκειται όμως για ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες καθώς είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα πραγματικό UFO από όλα εκείνα τα ιπτάμενα αντικείμενα που δοκιμάζονται στο χώρο του Groom Lake. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που ζουν πολλά χρόνια σε αυτή την περιοχή δεν έχουν δει ποτέ UFO, σε αντίθεση με τους τουρίστες που έρχονται για ένα βράδυ και υποστηρίζουν ότι τα βλέπουν παντού!

Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα , η Περιοχή 51. έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στους Αμερικανούς πολίτες. Ο Larry King του ειδησεογραφικού καναλιού CNN, αφιέρωσε αρκετές εκπομπές του -μερικές από αυτές, μάλιστα, "ζωντανές"- στο φαινόμενο της "Περιοχής 51". Επιπλέον, τόσο στο Internet όσο και σε διάφορα περιοδικά του χώρου, έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς διάφορες περίεργες ιστορίες γύρω από αυτή την περιοχή. Ως παράδειγμα αναφέρουμε περιπτώσεις εργαζομένων στην αεροπορική βάση οι οποίοι είχαν παρουσιάσει περίεργα συμπτώματα στην υγεία τους, καθώς και ινδιάνους που κατά λάθος βρέθηκαν στην απαγορευμένη περιοχή και έγιναν μάρτυρες ιπτάμενων δίσκων, εξωγήινων και άλλων παράδοξων φαινομένων. Όπως όμως ήδη προαναφέρθηκε, οι πληροφορίες αυτές είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν.

Η Περιοχή 51 "έπαιξε" και στο έργο "Independence Day". Μάλιστα, Οι σεναριογράφοι περιέπλεξαν την ιστορία έτσι ώστε ο ιπτάμενος δίσκος που κατέπεσε στην περιοχή του Roswell να βρίσκεται κρυμμένος σε κάποια μυστική αεροπορική Βάση. Οι τουρίστες αλλά και ο "νομάρχης" της περιοχής αποφάσισαν να ονομάσουν την κεντρική λεωφόρο της Nevada, η οποία περνά κοντά από την Περιοχή 51, ως "Λεωφόρο ID4". Υπάρχουν όμως και άλλοι "πρωταγωνιστές" της Περιοχής 51, εκτός του Bob Lazar. Ένας από αυ­ούς είναι ο ερευνητής Glen Campell, ο οποίος μάλιστα έχει δημιουργήσει και το "Area 51 Research Center" (Κέντρο Ερευνών της Περιοχής 51), εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι θεωρείται αυθεντία στα θέματα που αφορούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ;

 

Σε απόσταση 130 μιλίων από το Las Vegas, στη Λεωφόρο 375 της Nevada, υπάρχει ένα γραμματοκιβώτιο το οποίο χρησιμοποιεί ένας τοπικός αγρότης. Αυτό το γραμματοκιβώτιο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους "κυνηγούς" των UFOs καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν δει περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα στην περιοχή. Ο αγρότης στον οποίο ανήκει το γραμματοκιβώτιο έχει βρει φυσικά τον μπελά του απαντώντας εκατοντάδες φορές στους περαστικούς ότι δεν έχει δει ποτέ κάποιο UFO!

Στις περιοχές White Sides και Free­dom Ridge μπορούσε ο καθένας να δει από μακρινή απόσταση τη μυστική αεροπορική βάση μέχρι και τον Απρίλιο του 1995. Από τότε η πολεμική αεροπορία έκλεισε τις προαναφερθείσες περιοχές και απαγόρευσε τη διέλευση Πολιτών. Σήμερα αν κάποιος θέλει να έ­χει μία καλή θέση παρατήρησης της μυστικής βάσης, θα πρέπει να σκαρφαλώσει στο βουνό Tikaboo Peak.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

 

Είναι αρκετά δύσκολο να δοθεί απά­ντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα. Η Περιοχή 51 ήταν, είναι και θα είναι μία μυστική αεροπορική βάση. Η "μετάλλαξή" της σε τουριστική ατραξιόν δεν σημαίνει απαραίτητα την ύπαρξη εκεί εξωγήινων διαστημόπλοιων. Γεγονός πάντως είναι ότι υπάρχουν μαρτυρίες σοβαρών ανθρώπων και επιστημόνων που ισχυρίζονται ότι έχουν δει περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία δεν μπορούσαν να εξηγήσουν με βάση τις γνώσεις τους.