ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Αττίλας

α

α

Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πιστεύει ότι η Τουρκία είναι ένα πανίσχυρο κράτος με τεράστια στρατιωτική δύναμη, η οποία σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με την Ελλάδα θα ήταν η σίγουρη νικήτρια. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι..

Μην έχοντας ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα λειτουργίας της τουρκικής στρατιωτικής μηχανής θα αναφερθούμε στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο μας.

Ο τούρκικος στρατός χρειάστηκε 3 ολόκληρες ημέρες (20-22/7/74) για να σταθεροποιήσει την απόβαση του και να δημιουργήσει ένα σταθερό προγεφύρωμα στις περιοχές Κυρηνείας και Λευκωσίας. Χρειάστηκε άλλες 8 μέρες (23-30/7/74) για να επεκτείνει το προγεφύρωμα του και να καταλάβει συνολικά μια περιοχή μόλις 80 τετραγωνικών μιλίων! Το μηδαμινό του κατορθώματός τους από απόψεως στρατιωτικής τακτικής, φαίνεται περισσότερο αν λάβει κανείς υπ' όψιν τους εξής ευνοϊκούς παράγοντες για τον τούρκικο στρατό:

Οι απώλειες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που είχαν να αντιμετωπίσουν ένα μικρό, σχεδόν άοπλο, κρατίδιο και αποδιοργανώμενο (ύστερα από το πραξικόπημα της 15/7/74) και έχοντας την υποστήριξη των Συμμάχων μας.. σε επιτελική οργάνωση, κατασκοπία, πληροφορίες κτλ είχαν τις εξής απώλειες:

Επιπλέον οι Τούρκοι χρειάστηκαν 9 μέρες (8-16/8/74) για να κάνουν τον στρατιωτικό τους περίπατο από τη Λευκωσία στην Αμμόχωστο. Όλα αυτά εξηγούν γιατί ολόκληρος ο τούρκικος λαός της Ανατολικής Θράκης και της Ιωνίας, αλλά κυρίως της ενδοχώρας της Μ.Ασίας φοβάται ιδιαίτερα έναν Ελληνο-τουρκικό πόλεμο και τρέμει κυριολεκτικά στο άκουσμα της λέξης Yunan (Έλληνας)!

Επαίρεται ο Ντεμιρέλ και ο Ετζεβίτ με την κατάληψη της Κύπρου.. Ξεχνάνε όμως την ήττα των στρατιών του Μαρδονίου και του Ξέρξη, αν και ήσαν 10πλάσιοι των Ελλήνων. Ξεχνάνε ότι 33.000 Έλληνες υπό τον Μ.Αλέξανδρο, αντιμετώπισαν άλλοτε 150.000, άλλοτε 1.000.000 και άλλοτε 4.000.000 Ασιάτες και τους σύνθλιψαν!! Ξεχνάει ότι μια χούφτα ξυπόλητοι ραγιάδες κατά την επανάσταση του 1821 τα έβαλαν με ολόκληρη τους την αυτοκρατορία παρά το δυσμενές τότε πολιτικό κλίμα και τις βυσσοδομήσεις του Μέττερνιχ και όλων των Ευρωπαϊκών Αυλών; Ξεχνάει την νικηφόρο προέλαση και τις νίκες του Ελληνικού Στρατού της τότε μικρής και φτωχής Ελλάδος του 1912, με πληθυσμό μόλις 2.500.000, εναντίον της κραταιάς τους Αυτοκρατορίας; Ξεχνάει την νικηφόρο προέλαση του Ελληνικού στρατού την περίοδο 1919-22 μέχρι το Σαγγάριο ποταμό; Ξεχνάει την αντίσταση του Ελληνικού λαού και στρατού κατά τις δυνάμεις του Αξονα; Ξεχνάει τη ρήση του W.Churchill ότι από εδώ κι εμπρός πρέπει να λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες; Ξεχνάει τη δήλωση του επιτελάρχη του Hitler στρατάρχη Keitel κατά τη δίκη της Νυρεμβέργης ότι: η αναπάντεχη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων επιβράδυνε κατά 2 και πλέον ζωτικούς μήνες την κατά της Ρωσίας επίθεσης και ότι αν δεν είχαμε αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση θα ήταν διαφορετική η έκβαση του πολέμου τόσο στο Ανατολικό Μέτωπο όσο και γενικώς του πολέμου και ότι άλλοι θα ήταν σήμερα στη θέση του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου.!

Δεν πρέπει να ξεχνάει η Τουρκία ότι: Η μεγαλωσύνη των λαών Δε μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα. (Κ.Παλαμάς)

 

http://www.geocities.com/patriotismos