ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

a

Πρώτα πρέπει να πούμε τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε στον όρο επαναπροσέγγιση. Στην Κύπρο επαναπροσέγγιση ονομάζονται οι ενέργειες που κάνουν είτε οργανωμένα σύνολα (κόμματα, κομματικές νεολαίες, ποδοσφαιρικά σωματεία,) είτε μεμονωμένα άτομα, με στόχο την επαφή με τους τούρκους της Κύπρου. Αυτές οι ενέργειες γίνονται συνήθως για λόγους προβολής και ψηφοθηρίας από πλευράς των κομμάτων αφού όλοι γίναμε μάρτυρες πολλών τέτοιων εκδηλώσεων κατά την περασμένη προεκλογική περίοδο. Ένας ακόμη λόγος που γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις είναι για να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να επιτύχουμε την προσέγγιση με τους Τούρκους της Κύπρου είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε.

Η επαναπροσεγγιστική μανία που άγγιξε όλα τα πολιτικά κόμματα δεν άφησε ανέπαφο το δήθεν Εθνικόφρων κόμμα της Κύπρου που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν ο σημαιοφόρος-προστάτης της Ελληνικής σημαίας και του ενωτικού κινήματος. Αφού οι υπεύθυνοι του κόμματος κατάλαβαν ότι τυχών απουσία τους από τέτοιου είδους συγκεντρώσεις θα είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν από τα άλλα κόμματα ακροδεξιοί, συντηρητικοί, κ.α απεφάσισαν να υψώσουν κι αυτοί το λάβαρο της επαναπροσέγγισης με τους τούρκους. Δεν ρώτησαν όμως τον κόσμο του κόμματος αφού ξέρουν πολύ καλά οτι τα αρνιά είναι δεμένα και δεν φεύγουν με τίποτα.
Και προχωρώντας χάριν της συζήτησης να δεχθούμε ότι πρέπει να έρθουμε πιο κοντά. Πιο κοντά με ποιους;;;;;
Με τους τούρκους της Κύπρου που βρίσκονται στο νησί μόνο 600 χρόνια ενώ ο Ελληνισμός αριθμεί 4000 και πλέον χρόνια στο νησί; Με τους συνεργάτες των Αγγλων κατά την περίοδο της Αποικιοκρατίας και του ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ; Με αυτούς που από το 1954 θέλανε διχοτόμηση της Κύπρου; Με τους σφαγείς αμάχων το 1963 το 1964 και το 1967; Με τους συνεργούς των εισβολέων του 1974; Με τους δολοφόνους του Τάσου Ισαάκ; Με τους πρότινος δηλούντες ότι υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο; Μπορεί να λεχθεί ότι όλα αυτά που καταλογίζονται στην τουρκική μειονότητα της Κύπρου δεν αντιστοιχούν σε όλους αλλά σε μικρές ομάδες. Και ότι οι υπόλοιποι καταπιέζονται από το καθεστώς ντεκτάς . Απάντηση σ΄ αυτή την ερώτηση είναι μια άλλη ερώτηση. Που ήταν τόσα χρόνια οι πολλοί που καταπιέζονταν και τώρα θυμήθηκαν να διαδηλώσουν κατά του ντεκτάς; Τώρα έπαψε η καταπίεση του ντεκτάς; Και η απάντηση είναι πολύ απλή. Ότι αυτοί κοιτάνε το συμφέρον τους. Αυτοί όλοι πίστευαν τον ντεκτάς και τις υποσχέσεις του ότι θα καταστήσει την κατεχόμενη Κύπρο οικονομικό παράδεισο. Και όταν κατάλαβαν πάρα πολύ αργά ότι ο ντεκτάς (φυσικά) τους κορόιδευε έψαξαν αλλού για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους. Η κάλλιστη ευκαιρία τους δόθηκε με το προδοτικό σχέδιο Ανάν και την εισδοχή της Κύπρου στην Ε.Ε. Τώρα μυρίστηκαν χρήμα και είπαν να στραφούν προς τα εδώ διαδηλώνοντας υπέρ του χειρίστου αυτού σχεδίου και υπέρ μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής Κύπρου. Και οι έξυπνοι οι δικοί μας είναι έτοιμοι να τους προσφέρουν γην και ύδωρ προκειμένου να προωθήσουν τις μικροκομματικές τους φιλοδοξίες. Και φυσικά το θύμα θα είναι πάλι ο μέσος Έλληνας της Κύπρου στου οποίου την πλάτη θα χτιστούν τα μέτρα ενίσχυσης των τούρκων της Κύπρου.

Η επαναπροσέγγιση λοιπόν είναι η νέα μόδα των νεοκυπρίων και των αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών του Νησιού. Είναι η μόδα αυτών που στρέφουν την πλάτη τους στην Ιστορία του Έθνους. Στην Ιστορία που πάμπολλες φορές μας  έχει διδάξει ότι οι τούρκοι δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης. Και έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ποιοι ήταν αυτοί που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον ηρωομάρτυρα Τάσο Ισαάκ; Και εδώ η αλήθεια κουκουλώθηκε και είπαν ότι ήταν γκρίζοι λύκοι από την τουρκία., ενώ ήταν γνωστοί Τ/Κ που μάλιστα  εργάζονταν στις ελεύθερες περιοχές.
Λαοί που δεν διδάσκονται από την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν.
Όλα αυτά μπορεί να ακουστούν στ΄ αυτιά των παντός είδους επαναπροσεγγιστών ως ακραία, υπερπατριωτικά και προκαταλήψεις.
Η απάντηση όμως προς αυτούς είναι μια σοφότατη παροιμία.
Πρόσεχε τα ρούχα σου να΄ χεις τα μισά. Τις προθέσεις και τις επιδιώξεις των τούρκων τις ξέρουμε καλά και ιδιαίτερα εδώ στην Κύπρο. Καλά κάνουμε λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις συναναστροφές μας με τους τούρκους.

*Το περιεχόμενο είναι από φιλική ιστοσελίδα

a